کودکان به مرور یاد می گیرند که والدینشان در بعضی از مکان ها و زمان ها معذوریت دارند ومجبور هستند که به حرف کودک گوش دهند.مثلا دریک فروشگاه بزرگ یا یک محیط آرام یا موقع صحبت کردن با تلفن و....
کودکان این موقعیت های والدین را به مرورارزیابی می کنند ،چرا که آنها باهوشند ورفتار والدین را می توانند برحسب سن وقدرت تعقل خود بسنجند ولذا دراین مواقع خواسته های نامعقول یا خواسته هایی را والدین در مواقع معمول جواب رد به آنها می دهند را مطرح می کنند و اگر جواب نه بشنوند قشقرق به پا می کنند .
پس بهتر است شما والدین عزیز یک بار برای همیشه جلوی این نوع رفتار های کودک را بگیرید:برای مثال اگردرحال صحبت باتلفن باشخص خاصی هستند و کودک در همان لحظه تقاضای چیزی دارد ،هرگز تسلیم کودک نشوید . اگر کودک یک بار به خواسته اش برسد ،یاد می گیرد که همیشه این کارراتکرار کند .دراین مواقع بهتر است به فردی که درحال صحبت تلفنی با اوهستید ،بگویید چند لحظه گوشی را نگه دارد وبه اوبگویید :باید بهش فکر کنم،بعد که تلفنم تمام شد جوابت را می دهم ،اما اگر بی قراری کرد خداحافظی کرده تلفن را قطع کنید و بگویید این رفتارت را دوست ندارم .حالا که این کار راکردی باید نیم ساعت صبرکنی تا وسیله ای را که می خواستی بهت بدم ، وروی حرف خود بمانید ونیم ساعت بعد وسیله را به کودک بدهید.در نظر داشته باشید که بسیاری ازخصوصیات رفتاری کودکان به دلیل بی توجهی های والدین به امر تربیت است که ناخواسته به وجود خواهند آمد.کودک در همه ی لحظات زندگی از شما تربیت می آموزد ،پس حواستان به تک تک لحظه ها باشد.
خانم باقری (خاله بهار)سطح یک
برچسبها:
1.صحبت باکودک حین خواندن کتاب (به صورت طرح سوال ازاو،یااشاره به عکسها):
بهترین راه برای کمک به یادگیری نحوه ی تفکردرمورددیده هاوشنیده هاست.بنابرگفته پزوهشگران«میتوانید به شی خاصی اشاره کنیدیاازکودک بپرسید«چه رنگی؟»یا«چند تا؟»؛هنگامی که کودک مشارکت راآموخت،میتوانید باطرح سوالاتی اورا به نتیجه گیری وادارید؛مثلا«به نظرتواین پسر چه احساسی دارد؟»و«تودراین باره چه فکرمیکنی؟»
خوانندگان حرفه ای همواره بامتن درتعامل هستند.
صحبت باکودک درموردکتاب،به درک زبان نوشتاری کمک میکند!
2.انگشت خودرا زیرجملات حرکت دهید:
ممکن است قراردادن انگشت زیرجملاتی که برای کودک میخوانیم احمقانه به نظررسد،اماطبق تحقیقات،کودکان به جهت خواندن ما(از راست به چپ یا بالعکس)توجه دارند.حتی کودکان سه ساله قادر به شناسایی لغاتی که به آنها نشان داده شود،هستند!!!!!!!
خاله یلدا(سطح1)
برچسبها:
به خاطر داشته باشيم:
۱-رعايت تنوع ، تعادل و تناسب از اصول تغذيه صحيح است كه براي دستيابي به آن مي توان روزانه از كليه گروه هاي غذائي و جانشين هاي آن استفاده نمود.
۲- آنچه مسلم است مصرف موادي چون چيپس ، پفك و ساير تنقلات كم ارزش نمي تواند نيازهاي غذائي كودك را تأمين كند ، زيرا اين مواد ارزش غذائي ندارند و علاوه بر اين نمك ، انواع چربي هاي مضر ، مواد افزودني مانند رنگ ها و نگهدارنده هاي موجود در آنها موجب ابتلا به انواع بيماري ها خواهند شد.
۳- با وجود اينكه بستني در گروه شير و لبنيات مواد غذائي قرار مي گيرد ، ولي با توجه به مقدار زياد چربي اشباع و شكر آن ، بهتر است جانشين مواد غذائي موجود در گروه شير و لبنيات نشود و در صورت تمايل كودكان ، حداكثر ۳-۲ با در هفته مصرف شود.
۴- مي بايست به گونه اي برنامه ريزي كنيم كه كودك ما روزانه از ۵ وعده غذائي شامل ۳ وعده اصلي و ۲ ميان وعده مقوي و مغذي استفاده نمايد.
۵- قسمت مهم از انرژي كودك از صبحانه تأمين مي شود ، بنابراين خوردن صبحانه يكي از مهمترين وعده هاي غذائي اصلي مي باشد.
۶- خوردن صبحانه يكي از مهمترين عادات غذائي است كه تناول آن در ابتداي كودكي شكل مي گيرد.
۷- گذاشتن وقت كافي براي خوردن صبحانه (۳۰-۲۰ دقيقه ) از اهميت زيادي برخوردار است .
۸ – مهم بودن صرف صبحانه براي اعضاي خانواده مي تواند تشويق كننده كودك براي خوردن صبحانه باشد.
۹- دادن شام در ابتداي شب به كودك و خوابيدن او در ساعت معيني از شب مي تواند به تحريك اشتهاي او براي خوردن صبحانه كمك كند.
۱۰- يك سوم انرژي روزانه كودكان بايد از ميان وعده ها (صبح و بعد ازظهر) تأمين شود.
۱۱- مصرف مواد غذائي در فاصله هر چهار تا شش ساعت براي نگه داشتن غلظت قند خون كودك در حد طبيعي ضروري است.
۱۲- ميان وعده ها را معمولاً ساعت ۱۰ الي ۱۰:۳۰ صبح به كودك بدهيد.
۱۳ – فاصله ميان وعده غذائي صبح با ناهار و ميان وعده عصر با شام مي بايست باشد.
۱۴- بهتر است قبل از خواب ، نصف ليوان شير يا نيمي از يك موز به كودك داده شود.
۱۵- براي صرف غذاي كودك زمان كافي در نظر بگيريد و از شتاب و عجله در هنگام غذا خوردن كودك يا غذا دادن به كودك اجتناب كنيم.
۱۶- كودك در محيط آرام بهتر غذا مي خورد ، بنابراين از بلند كردن صداي راديو و تلويزيون ، رفت و آمد زياد ، امر و نهي به كار بردن روشهاي تربيتي در هنگام غذا خوردن كودك پرهيز نمائيم .
۱۷- به خاطر داشته باشيم كه بازي با غذا ، ريخت و پاش آن ، غذا خوردن با دست بخشي از مراحل طبيعي تغذيه كودك ۱ ساله (نوپا) است.
۱۸- اشتهاي كودك مانند خلق و خوي آن متغير است بنابراين اگر يك روز كمتر از روزهاي قبل غذا خورد ، نگران نشويم.
۱۹ – خستگي ، بي تحركي و خواب ناكافي كودك از مهم ترين عامل از بين بردن اشتهاي اوست ، بنابراين بهترين زمان براي صرف غذا ، بعد از استراحت اوست.
۲۰- دادن غذاي يكنواخت و تكراري سبب بيزاري كودك مي شود، پس بهتر است تنوع را در برنامه غذائي كودك رعايت نمائيم.
برچسبها:
بچه ها از نظر سرشتی و ذاتی با هم متفاوت هستند. بعضی از کودکان معاشرتی تر و اجتماعی ترند و راحت تر با دیگران ارتباط برقرار می کنند ولی از طرف دیگر کودکی را می بینیم که منزوی و گوشه گیر است و بیشتر تمایل دارد وقت خود را در کنار مادر سپری کند.
علاوه بر مساله سرشت و ذات، بسیاری از کودکان هستند که اضطراب جدایی از مادر را دارند. دسته دیگری از کودکان از اضطراب اجتماعی رنج می برند. در هر صورت این دو دسته آخر کسانی هستند که به بیماری اضطراب مبتلا هستند و مداخلات روان پزشکی به موقع می تواند برای آنها بسیار سودمند باشد. اگر کودک شما منزوی و غیر اجتماعی است توصیه های زیر می تواند کمکتان کند:
۱) در صورتی که وابستگی کودک به شما خیلی زیاد است، لحظه ای از شما جدا نمی شود و اصرار دارد نزد شما بخوابد و...، حتما به یک روان پزشک اطفال مراجعه کنید.
۲) ترس و اضطراب او را درک کنید و بپذیرید اضطراب او واقعی است و او را به دلیل جمع گریزی و ارتباط برقرار نکردن با دیگران شماتت نکنید. چنانچه به طور مستقیم روی رفتارهای فوق تمرکز کنید: «چرا به دیگران سلام نمی دی، چرا به من چسبیدی و منو ول نمی کنی، مثل بچه آدم سلام بده و...» اعتماد به نفس کودک را از او سلب می کنید و موجب تشدید رفتارهای فوق می شوید.
۳) او را با بچه های دیگر که ارتباط بهتری در جمع دارند، مقایسه نکنید: «می بینی سارا چقدر قشنگ حرف می زنه، شعر می خونه و...»
۴) زمانی که کودک شما با بچه های دیگر دوست می شود و بازی می کند، در میهمانی ها از شما جدا می شود و شب را به تنهایی در اتاق خودش می خوابد، او را تشویق و از او تعریف کنید. تشویق شما می تواند کلامی باشد و هزینه ای برای شما در برنداشته باشد: «آفرین، چقدر بلند سلام دادی، مامان بزرگش! دیشب سامان تنها روی تخت خودش خوابیده و...»
۵) اگر کودک مرتب از شما آویزان است و روی پاهای شما می نشیند، به او بگویید که می تواند کنار شما بنشیند نه روی زانوهایتان و اگر این کار را بکند، زمان برگشتن از میهمانی او را به پارک می برید.
۶) انتظار نداشته باشید کودک شما به طور ناگهانی و یک شبه تغییر کند. تلاش های کوچک او را ببینید و قدر بنهید.
۷) کودکان پسر را تشویق کنید که ارتباط بهتری با پدر خود برقرار کنند. مسلم است برای پسربچه ۵ ساله ای که مدام با مادر است ارتباط بیشتر با پدر باعث می شود بتواند تطابق و همانندسازی بهتری با جنسیت خود برقرار کند و برای ایفای نقش مردانه آماده شود.
برچسبها:
کودکان مستعد فراموش کردن یاگم کردن وسایلشان هستند واین یک رخداد طبیعی است،ولی باشروع مدارس این مسئله تبدیل به دغدغه والدین می شود.ممکن است والدین مدام بااین جملات ازسوی فرزندانشان مواجه شوندکه :مامان مدادم راگم کردم یا مامان !لباس ورزشی ام رادر مدرسه جا گذاشته ام و..... درابتدادر نظر بگیرید که آیا فرزندتان به سن درک نظم رسیده است وآیافرزندتان اهمیت نظم پذیری رامی داند؟! برای جلوگیری از گم شدن وسایل فرزندتان،تدابیر زیر رادر نظر بگیرید وموارد زیر را به او آموزش دهید:
1:باترتیب یک برنامه منظم ،مسئولیت پذیری واستقلال کودکان را افزایش دهید.
2:برای نگهداری وسایل جای مشخصی را در نظر بگیرید.
3:در صورتی که کودک تان وسایل رادر جای خود قرار می دهد،اوراتشویق کنید.
4:نام کودک را روی تمام وسایلش بنویسید تاپیدا کردن آن راحتتر باشد.
5:لوازم شخصی کودک مثل مداد تراش ،لباس ورزشی و....دارای رنگ بیرونی روشن باشد تا بیشتر به چشم بیاید ووراحتتر پیداشوند.
6:گاهی به کودک برای جمع شدن حواسش تذکر بدهید.
7:برای کودک خود الگو باشید تااز شما یاد بگیرد.
(حالا برای جلوگیری از فراموش کردن ،از راهکارهای زیر استفاده کنید)
الف:از او بخواهید قبل از ترک کردن خانه بایستد واز خودش بپرسد من چیزی را فراموش کرده ام؟تا10بشمارد واطمینان حاصل کندکه چیزی جا نگذاشته است.
ب:اوراوادار کنید که خودرا جستجوی بدنی کند،ازفرق سر تانوک پا راوارسی کند وبه خود بگوید آیا کلاه خود را برداشته است؟و....
ج:ازاو بخواهید اطراف خودرا جستجو کند،تامطمئن شود چیزی راجا نگذاشته باشد.
د:باتهیه فهرست از اشیایی که باید آن روزبه خاطر بیاورد و نگه داشتن فهرست در جایی آسان وقابل دسترسی ویادآوری لوازمی که به همراه دارد ،از فراموشی جلوگیری می کند.
ه:اگر او شیئ راگم کرد ،خودش باید دنبال ش بگرددووالدین تلاشی برای پیداکردن نکنند.اشیای گم شده را برای او تهیه نکنید.
ی:تلاش دراز مدت کودکتان راتحسین کنید.از اینکه مسئولیت پذیر بوده وسعی در حفظ لوازم خود کرده است.
پس ،برای نظم پذیر ومسئولیت پذیر شدن کودکتان قانون بگذارید .خودتان از قوانین پیروی کنید.پیامد های بی نظم بودن را به او نشان دهید .جای مشخصی برای هر چیزی تعیین کنید .لوازم اضافه را کاهش دهیدآماده باشید گاهی به عنوان الگو به کودک کمک کنید وبه او آموزش دهید تا فرزندی مسئول ومنظم داشته باشید.
خانم باقری (خاله بهار) سطح یک
تابستان 95
برچسبها:
برگزاری نمایش روز پزشک مهربون
برچسبها:
نوگلان عزیزم رو ز پزشک مبارک
بچه ها ی گلم دکتر ها خیلی مهربونند
خانم سرخی
برچسبها:
تقویت این هوش بهترین فرصت است که فرزندانمان رادر مسیر درست قرار دهیم تا آنان بتوانند علاوه بر درست فکرکردن ،درست هم عمل کنند ،البته قبل از هر کاری لازم است ابتدا ارزش ها هاو شایستگی های اخلاقی را به عنوان اولین قدم به آنان آموزش دهیم برانجام آنهادهم ازسوی خود وهم فرزندانمان کوشاباشیم.
هوش اخلاقی شامل هفت اصل اخلاقی است که به فرزندتان کمک می کند هنگام مواجهه بافشارهاوچالش های اخلاقی درزندگی از آنها عبور کند.
همدلی:این نیک خویی به فرزندتان کمک می کند نسبت به نیازهاو احساس های دیگران ،حساس تر شودوبه اشخاص نیازمند کمک کند وبادیگران بامحبت رفتار کند .همچنین همدلی عاطفه اخلاقی نیرومندی است که فرزندتان را به انجام کارهای درست تشویق می کند.
وجدان:هرگاه فرزندتان از مسیر درست خارج شود،به کمک وجدان دچار احساس گناه می شود.داشتن وجدان به وی کمک می کند حتی در برابر وسوسه زیاد،رفتار درستی داشته با شد.وجدان سنگ بنای رشدو پرورش صفات شایسته ای همچون صداقت ،مسئولیت و اصالت است.
خویشتن داری:این اصل مهم اخلاقی سبب می شود فرزندتان هوسهایش را مهار وپیش ازعمل فکر کند تارفتار سنجیده و درستی داشته باشد .به علاوه تقویت خویشتن داری به فرزندتان کمک می کند تا متکی به نفس شود ،زیرا می داند که می تئاند رفتارش را کنترل کند.
احترام:هنگامی که فرزند شما احترام رابه عنوان بخشی از زندگی روزانه اش در نظر می گیرد ،به حقوق واحساس دیگران توجه خواهد داشتوبرای خود نیز احترام بیشتری قائل خواهد بود.این صفت شایسته فرزندتان راراهنمایی می کند بادیگران همانگونه رفتارکند که دوست دارد باخودش رفتار شود.
مهربانی:باپرورش مهربانی در فرزندتان وی یاد می گیرد خود خواهی کمتر و محبت بیشتری داشته باشد.فرزند با صفت مهربانی ،بیشتر به نیازهای دیگران فکر می کندو علاقه بیشتری به مردم نشان می دهد.
تحمل وبردباری:این اصل اخلاقی به فرزندتان کمک خواهد کرد با فهم ومهربانی با دیگران رفتار کند ودر برابر نفرت ،خشونت و تعصب بایستدوبرای اشخاص بر حسب شخصیتشان احترام وارزش قائل شود.داشتن بردباری به آنان می آموزدبه دیگران احترام بگذارد وبرایشان ارزش قائل شود.
انصاف:فرزندتان راراهنمایی می کند بادیگران باعدالت رفتار کند وبی تعصب و عادلانه برخورد نکند.فرزندی که با انصاف بزرگ شود،قانون مدار می شود. خانم باقری(خاله بهار)سطح یک
این مطلب ادامه دارد.....
برچسبها:
این توصیه هارا حتما بخوانید:
-رفتارهای اخلاقی رااز فرزندتان بخواهید وکوتاه نیایید .والدینی که فرزندان با اخلاق بزرگ می کنند ،بررفتارهای اخلاقی تاکید می کنند واز فرزندانشان توقع دارند مطابق ارزش های اخلاقی رفتار کنند.
-خانه بهترین مکان است تافرزندتان از طریق ازمون وخطابیاموزدچگونه بر وسوسه هایش پیروز شودودر شرایط پر تنش برخود مسلط باشد.
-فرزندتان باید بتواند تصمیم های اخلاقی بگیرد. به فرزندتان کمک کنید درباره ی نتایج عملش فکر کندسپس با او همراه شوید تصمیم های درست بگیرد.
-به رفتارهای بی احساس هشدار دهید .هر بارکه فرزندتان از روی نامهربانی رفتار کرد،بهاو هشدار بدهید.
به فرزندتان یاددهید محکم وقاطع باشد وقاطعانه باکسی که اورا آزار می دهد،برخوردکند.فرزندتان بایدیاد بگیرد رفتار نامناسب طرف مقابل رابه او گوشزد کندو قاطعانه در برابر اوبایستد.
-به فرزندتان راههای مقابله با بی انصافی و بی عدالتی راآموزش دهید.
-قانون بگذارید که "متلک های تحقیر آمیز ممنوع"چراکه این حرف های توهین آمیزطرف مقابل را آزار میدهدوباعث ترویج تعصب ،نفرت ونابردباری می شود.
-معذرت بخواهیدو بگویید متاسف هستید.یکی از مهارتهای اخلاقی که از فرزندمان باید بخواهیم این است که در صورت اشتباه حتما عذر خواهی کند وخجالت نکشد.
خانم باقری (خاله بهار)سطح یک
برچسبها:
خمیر بازی (کلاس خاله فاطمه)
کاراگاهان کوچک
برچسبها: